Kreditkort även för studerande

Ett kreditkort är ett kort som används som betalmedel liksom betalkort och bankkort. Skillnaden är att ett kreditkort är knutet till en kredit, ett lån, från en bank eller ett kreditkortsföretag. De flesta har en kreditgräns men hur mycket man vill låna varje månad kan man bestämma själv. Enda kravet är att man ska kunna betala tillbaka det i slutet av månaden då en faktura skickas ut till kortinnehavaren. Betalningen av fakturan kan, vid behov, delas upp.

kreditkortKreditkort för studenter
Kreditkort för studenter, finns det? Javisst! Studenter kan, precis som alla andra människor över arton, skaffa ett kreditkort. Studiemedlet från CSN räknas som tillräcklig inkomst, något som också krävs för att skaffa ett kreditkort.

Att kreditkort kan införskaffas när man är student är nog en lättnad för många då ekonomin kan vara väldigt osäker för de studenter som inte bor hemma och studerar heltid. Det är böcker som ska köpas, mat som ska införskaffas, hyra som ska betalas och så vidare. Då blir ett kreditkort en sorts säkerhet för många studenter. Det man ska tänka på med kreditkort, speciellt när man är student, är att räkningarna måste kunna betalas. Visst kan kreditkortet rädda en under en månad med speciellt dålig ekonomi, men aktar man sig inte kan det leda till att kortet ryker.