Stegräknare i skolan

stegräknareÄr du rektor eller lärare på en skola och tycker att eleverna behöver röra mer på sig? Då borde du införskaffa stegräknare i skolan. Stegräknare i skolan kan bli en väldigt rolig lek och tävling för barn och ungdomar då de kan jämföra med varandra hur mycket de har rört sig under rasten. För att göra det ännu mer spännande kan ni utlova ett pris till den eleven som rört på sig mest under en månad eller liknande. Stegräknare i skolan gör att eleverna kommer tycka att det är lite roligare att röra på sig plus att de blir mer medvetna om hur mycket de faktiskt rör sig på en dag, och om de kanske borde börja röra på sig mer. Till detta skulle man även kunna varva föreläsningar om hur viktigt det är med motion och få elever mer förstående för varför man bör röra på sig och varför det är så viktigt. Stegräknare i skolan brukar även användas under idrottslektioner för att eleverna ska kunna jämföra sig under varandra och det brukar oftast uppfattas som något positivt och roligt. Det bästa sättet att få ett barn intresserad av motion är att göra det hela till en lek, det gör du genom att använda stegräknare i skolan.