Vadderade kuvert, vad används de till?

vadderade kuvertNär du ska skicka ömtåliga saker, så som mobiltelefoner eller annat som lätt kan gå sönder i postens hantering, kan det vara en bra idé att använda vadderade kuvert. Vadderade kuvert är en slags påse som oftast har två lager, emellan lagerna finns oftast antingen rivet papper eller bubbelplast som ska skydda det du skickar från stötar och andra skador. Det som är bra med vadderade kuvert är att man kan skicka mindre ömtåliga saker utan att behöva skicka dom som paket, vilket ofta är ett dyrare alternativ. Då ett paket kan kosta upp mot några hundra kronor kan vadderade kuvert kosta bara några tiotal kronor, beroende så klart på hur mycket saken du skickar väger. Vadderade kuvert kan också vara lite miljövänligare då de ofta är gjorda i återvunnet material och när du sedan slänger dom enligt instruktionerna återvinns dom igen. Ifall det mot förmodan är så att ditt vadderade kuvert inte får plats i postlådan så kan du lämna det till ditt närmaste postombud utan extra kostnad och personen som sedan ska få det kan få hem det i brevlådan ändå. Så alla människor inblandade vinner på det i längden.