Förpacka med packmaterial frigolit

Vi lever i en tid då brev minskar på posten, men postsändningarna inte har avstannat på långa vägar. Fler och fler internetbutiker öppnar, och allt fler fysiska butiker öppnar webbutiker parallellt för att kunna nå fler kunder. Det är bekvämt att handla från soffan, vilket gör att denna ökning inte är konstig. Vad kan man då packa med om man är den som behöver skicka något från företaget?

Förpackningsmaterial som ger en säker transport

Förpackningsmaterial som är en självklarhet när man ska skicka post eller paket är kartonger. Utan kartonger skulle det vara svårt att packa ned saker och kunna räkna med att de kommer fram hela. Om man skickar ömtåliga saker kan det vara bra att skydda produkterna extra mycket. Kartongen ger stötdämpning utifrån, men det behövs även inifrån.

Man kan linda in den aktuella produkten i wellpapp för att skydda den från inre stötar. Man kan också använda emballage plast, både att vira in föremålet i och lägga runt omkring det för att ge det en mjuk ”bädd” inuti lådan. Här kommer packmaterial i frigolit in i bilden.

Packmaterialet FrigolitHåll sakerna på plats med packmaterial frigolit

Packmaterial frigolit har fördelar som andra packmaterial inte har. Packmaterial frigolit är fast, men samtidigt mjukt, vilket gör att det kan hålla fast ett föremål inuti en kartong. Är det packmaterial frigolit runt kan föremålet inte åka omkring, vilket är risken med exempelvis bubbelplast.

Packmaterial frigolit kan komma i många olika former, för att passa just den produkt som för tillfället ska paketeras. Produkten sätts sedan fast i frigoliten. Packmateria frigolit kan också smulas sönder och användas som stoppning för produkten, precis som emballage plast.

Risker med packmaterial frigolit

Packmaterial frigolit är mer brandfarligt än andra material. Som byggnadsmaterial är frigolit inte att rekommendera, enligt Brandskyddsföreningen, och om man vet med sig att en transport kan innebära brandfarliga temperaturer bör man tänka efter en extra gång. Detsamma gäller om produkten som skickas kan ha förhöjd risk för brand, exempelvis genom att avge ett lättantändligt ämne. Det kan bli extremt farligt för den som ska transportera och leverera försändelsen.

En annan sak som är riskfylld med att använda packmaterial frigolit är att det inte är speciellt miljövänligt, åtminstone inte i jämförelse med andra förpackningsmaterial. Packmaterial frigolit är inte återvinningsbart och kan vara väldigt svårt för naturen att bryta ned, om materialet skulle hamna där.