I din telefon

Läser du det här i din telefon?
Då använder du dig just nu av den nyaste datatekniken. Applikationer i mobiltelefoner, handdatorer och surfplattor har blivit en plötsligt expanderande varuproduktion de senaste åren. Den här lilla apparaten med så otroligt många val som finns, är ett enda virrvarr av koder och datateknik. Det vill säga, för den som känner sig obekant med området.

Att utveckla en app
Vid utveckling och framställning av en applikation finns det mycket som skall tas i åtanke. Först och främst är det viktigt att hålla koll på vilka krav som ställs på applikationens ikon- och skärmstorlek samt dess upplösning. Det är därtill viktigt att sätta sig in i ett visst tankesätt för att kunna förstå hur de största applikationsproducenterna handlar för att lyckas på ett så gott vis.

Misstag att undvika
Precis som det finns aspekter att tänka över för att förbättra en applikationsdesign, finns det även delar som utvecklaren bör akta sig från. De simplaste och kanske lättast förståeliga av dessa inkluderar pixelstorlek, grynighet och snabbhet. Det är alltså viktigt att en applikation är läsbar och tydlig, men också att man slipper vänta för länge på den data som bearbetas varje gång applikationen startas och används. Det är här en fråga om konkurrens. De snabbaste och snyggaste applikationerna säljer bäst, eftersom det är det konsumenterna vill åt.